Vragen

De Growemmer wordt geleverd met een uitgebreide Nederlandstalige handleiding en op onze website zie je ook nog een foto handleiding. Maar wellicht is er toch nog een vraag waar je mee zit. Geen nood, de meeste gestelde vragen staan hier op deze pagina.

Growemmer meest gestelde vragen

Growemmers koop je bij de beter gesorteerde smartshop, of online bij verschillende winkels. Op onze pagina 'waar te koop' houden we bij waar jij je Growemmer kunt halen.
De soort Growemmer die je kunt kiezen is geheel afhankelijk van je toepassing. De soorten worden uitgebreid omschreven op onze pagina 'soorten'.
Ja, een Growmmer is legaal. Op het moment dat je zaadje ontkiemt ligt het iets gevoeliger. De Nederlandse overheid kent namelijk een gedoogbeleid. Dat wil zeggen dat er tot 5 planten die niet professioneel gekweekt worden, er geen vervolging plaats zal vinden. Maar van een Growemmer in je vensterbank zal helemaal niemand wakker liggen.
Zorg ervoor dat het zaadje in de kokos zwel tablet lekker vochtig blijft, want dan ontkiemt het het beste. In de eerste dagen kan je over je emmer wat huishoudfolie spannen. Zorg er wel voor dat daar weer wat gaatjes in zitten zodat er altijd verse lucht bij kan.
Om te starten met je Growemmer, heb je alleen maar water nodig. Gewoon kraanwater, verder niets.
Bij een juiste luchtvochtigheid, voldoende licht en een goede temperatuur kan je zaadje al binnen 48 uur ontkiemen. Gebeurt er na 5 dagen nog niets, dan gaat er iets niet goed. Gelukkig zit er een reserve zaadje in je Growemmer.
De auto flowering planten zijn klaar om te oogsten na 60 tot 70 dagen ongeveer. Het is een gegeven dat de toppen in de plant in de laatste fase het hardst groeien, dus is het de kunst om net voor de plant aan het einde van haar leven te knippen.
Heb je een smartshop of een online winkel en wil je ook de Growemmer aan je klanten verkopen? Dat kan! We bieden uitstekende voorwaarden en een prima marge op dit product. Je moet bij de KvK zijn ingeschreven binnen de branche. Neem gerust even contact op met sales@growemmer.nl.
Het ontkiemen van het zaadje in je Growemmer kan tot ongeveer half augustus. Daarna worden de dagen te kort om nog een fatsoenlijke opbrengst te verwachten. Het Growemmer seizoen begint al in april.
De beste temperatuur voor het ontkiemen is tussen de 21 en 25 graden Celsius. Hoe constanter de temperatuur, des te sneller zal het zaadje ontkiemen. Plaats je Growemmer dus bij voorkeur niet in de volle zon en zorg daarnaast dat er een hoge luchtvochtigheid is.
Tussen de Growemmer en de Growemmer cadeauversie is geen enkel verschil. Alleen de verpakking is anders omdat sommige winkels liever niet de wietbladeren op de verpakking willen zien.
Je kunt de growemmer altijd gebruiken als je hem onder een lamp plaatst. Wanneer je echter met zonlicht wilt kweken dan moeten de dagen ongeveer 12 uur lang zijn. Dat is het geval vanaf half maart in Nederland.
In principe is de Growemmer natuurlijk bedoeld om van het zaadje tot aan het knippen in je vensterbank te staan. Maar sommige slimmerds willen grotere planten en dus grotere bloemen. En dan kan overpotten enorm helpen hebben we ons laten vertellen. Wacht met overpotten tot het plantje ongeveer 3-4 weken oud is.
Natuurlijk, de plantjes zijn gek op zonlicht. Hou met warme dagen wel in de gaten dat ze voldoende water krijgen en pas op met zware neerslag want dat kan je plantje beschadigen.